Sobada balıq bişirməyin çox sadə üsulu var.
Lent.az xarici mətbuata istinadən xəbər verir ki, bunun üçün farel və ya siyənək balığından istifadə edə bilərsiniz.
İki porsiya balıq hazırlamaq üçün lazımdır:
limon
sərt pendir - 100 qram
xama - 3 yemək qaşığı
şüyüd - 1 dəstə
soğan - 1 ədəd
bitki yağı - 1 yemək qaşığı
bibər və duz.
Bişirmə prosesi
Balıq bütün artıqlıqlardan təmizlənməlidir. Daha sonra isə balığa duz və istiot əlavə olunur. Balığın içərisinə doğranmış göyərti və limon dilimləri qoymaq lazımdır.
Qaba əvvəlcədən halqa şəklində doğranmış soğan düzülür. Daha sonra balığı qaba qoyun. Balığın üzərinə yüngülcə limon suyu əlavə edin.
Pendir sürtgəcdən keçirilir və xama ilə qarışdırılır. Daha sonra isə balığın üzərinə əlavə edilir.
Balıq təxminən yarım saat 180 dərəcədə bişirilməlidir. Sobanı əvvəlcədən qızdırmaq məsləhətdir.
Nuş olsun!