Salatlar üçün hansı soğan uyğundur və bunları istifadə etməyin
31 mart 2025 17:46 (UTC +04:00)

Salatlar üçün hansı soğan uyğundur və bunları istifadə etməyin

Əslində, bütün soğan növləri çiy halda yeməyə uyğun deyil. Əgər yanlış növ soğanı salata əlavə etsəniz, yeməyin dadını poza bilərsiniz.

Lent.az salatlar üçün uyğun və uyğun olmayan soğan növlərini təqdim edir:

Salatlar üçün uyğun olmayan soğan növləri

Adi soğan (baş soğan, sarı soğan)

Ən populyar soğan növüdür, lakin çiy halda salat üçün uyğun deyil. Acı dadı və kəskin qoxusu var, bu da yeməyin dad balansını poza bilər. Tərkibində çoxlu fitonsidlər var, bu maddələr isə mədə selikli qişasını qıcıqlandıra və allergik reaksiyalara səbəb ola bilər. Əgər başqa soğan yoxdursa, onu salata əlavə etməzdən əvvəl duzlu suda islatmaq və ya qaynar su ilə yumaq məsləhətdir.

Şalot soğanı

Dad baxımından xoş olsa da, çiy halda salat üçün uyğun deyil. Tərkibində çoxlu kükürd turşusu var, bu isə həzm sistemini qıcıqlandıra bilər. Güclü aroması var, bu da digər təzə inqrediyentlərlə uyğun gəlməyə bilər.

Salatlar üçün ən uyğun soğan növləri
Qırmızı soğan

Yüngül şirin dadı var və çiy halda xoş təsir bağışlayır. Pis qoxu buraxmır və tərəvəz və ət salatlarına əla əlavədir.

Pırasa (porey soğanı)

Yüngül, ədviyyatlı dadı var, amma kəskin deyil. Mədəni qıcıqlandırmır, digər tərəvəz və souslarla yaxşı uyğunlaşır. Pendir və xama əsaslı souslar üçün ideal seçimdir.

Yaşıl soğan

Hər növ yeməyə təravət qatır. Çox yumşaq dada malikdir, bütün inqrediyentlərlə yaxşı uyğunlaşır. Ancaq istilik emalı üçün uyğun deyil – qızardıldıqda və ya qaynadıldıqda dadını və teksturasını itirə bilər.

Salatlarda soğanı düzgün istifadə etməyin qaydaları

Soğanı əlavə etməzdən əvvəl islatmaq və ya marinad etmək tövsiyə olunur. Adi baş soğanı 10 dəqiqə sirkə və su qarışığında islatmaq onun kəskin dadını azaldır. Soğanı salata orta miqdarda əlavə edin ki, digər inqrediyentlərin dadını örtməsin.

Fərqli soğan növlərini uyğun qidalarla birləşdirin:

Qırmızı soğan – balıq və ət yeməkləri ilə yaxşı gedir.
Yaşıl soğan – tərəvəz salatlarına uyğundur.
Pırasa soğanı – pendir və xama əsaslı souslar üçün idealdır.
Sonda: Salatların dadını artırmaq üçün qırmızı, yaşıl və ya pırasa soğanı istifadə edin.

1 2 3 4 5 İDMAN XƏBƏRLƏRİ
# 2022

Oxşar yazılar

Hər gün balıq yemək olarm? - həkimlərdən CAVAB

Hər gün balıq yemək olarm? - həkimlərdən CAVAB

17 may 2025 , 15:58
Tərəvəz və göbələkli sobada bişmiş toyuq filesi -  RESEPT

Tərəvəz və göbələkli sobada bişmiş toyuq filesi - RESEPT

14 may 2025 , 14:52
Ən dadlı balqabaq çörəyinin  sirri: RESEPT

Ən dadlı balqabaq çörəyinin sirri: RESEPT

13 may 2025 , 15:10
Sezar salatının  büdcəyə uyğun RESEPTİ

Sezar salatının büdcəyə uyğun RESEPTİ

12 may 2025 , 13:57
Bişirilmədən hazırlanan bananlı tort: RESEPT

Bişirilmədən hazırlanan bananlı tort: RESEPT

9 may 2025 , 19:45
Çiyələk mürəbbəsini  belə hazırlayın: RESEPT

Çiyələk mürəbbəsini belə hazırlayın: RESEPT

8 may 2025 , 17:00
 Göyərtini   yeməyə nə zaman əlavə etmək olar?

Göyərtini yeməyə nə zaman əlavə etmək olar?

8 may 2025 , 12:07
Gürcü xaçapurisi belə hazırlanır -  RESEPT

Gürcü xaçapurisi belə hazırlanır - RESEPT

7 may 2025 , 17:42