Lent.az-ın mətbəxi layihəsində növbəti resepti Qurban bayramına özəl təqdim edirik.
Bu dəfə sizə “Youtube” platformasında məşhur olan “Mətbəx sirləri” səhifəsinə istinadən Şuşanın məşhur “Qiyməli plov” yeməyinin reseptini təqdim edir. Bu plov Pənahəli xanın dövründə hazırlanırdı.
Qiyməli plovun hazırlanma qaydası:
1 kq qoyun əti maşından keçirilib yağda qovurulur. İçərisinə 20 qram zoğal axtası (zirinc də olar), 20 qram kişmiş vurulur.
500 qram düyü süzülərək qiymə ilə qat-qat qazana yığılaraq, dəmə qoyulur.
Qazanın dibinə qazmaq hazırlamaq üçün lazım olanlar məhsullar:
500 qram un,
1 yumurta,
100 qram yağ yoğurulub yuxa halına salınır və qazanın dibinə qoyulur.
Şuşa mətbəxinin unudulmaz və ləzzətli yeməyi olan “Qiyməli plov”un hazırlanma videousunu
izləyə bilərsiniz: