Kotlet hazırlayarkən bir çox insan qızartma zamanı parçalanma problemi ilə qarşılaşır.
Lent.az xəbər verir ki, bunların hamısı düzgün olmayan hazırlıq və tipik səhvlərdir. Kotletlərin dağılmaması üçün əsas məsləhətləri təqdim edirik:
Düzgün kompozisiya
Kotletləri bişirməzdən əvvəl inqrediyentlərin tərkibinə diqqət yetirmək lazımdır. Kotletlərin formasını yaxşı saxlamasını təmin etmək üçün kütləyə bağlayıcı maddələr əlavə etmək tövsiyə olunur.
• yumurta;
• süd;
• çörək qırıntıları və ya un.
Onlar kotletlərin strukturunu saxlamağa kömək edəcək və qızartma zamanı onların dağılmasının qarşısını alacaqlar.
Kotletləri necə formalaşdırmaq olar?
Qızartmadan əvvəl kotletlər yaxşı formalaşmalıdır. Onları düz bir səthə bərabər şəkildə yaymaq və güc tətbiq edərək qarışdırmaq vacibdir. Qarışdırarkən ölçüsünə diqqət yetirməlisiniz. Kotletlər müxtəlif ölçülərdə olarsa, qeyri-bərabər bişirildiyi bir vəziyyət yarana bilər.
Soyutma vacib bir addımdır
Kotletlər əmələ gəldikdən sonra soyuducuda soyudulmalıdır. Bu, onların daha sıx olmasına və qızartma zamanı formalarını daha yaxşı saxlamağa kömək edəcək. Kotletləri qızartmazdan əvvəl 30-60 dəqiqə soyuducuda saxlamaq məsləhətdir.
Qızartmaq üçün isti bir tava istifadə edilməlidir
Kotletləri qızardarkən kifayət qədər isti tava istifadə etmək vacibdir. İsti səth, çöldə gözəl bir qabığın meydana gəlməsinə kömək edəcək, bu, kotletin formasını saxlayacaq və onun dağılmasının qarşısını alacaqdır.
Diqqətlə çevirmək vacibdir
Qızartma zamanı kotletləri diqqətlə çevirmək lazımdır ki, onların forması zədələnməsin. Kotletləri diqqətlə çevirmək və hər iki tərəfin bərabər bişirilməsini təmin etmək üçün bir spatula və ya maşadan istifadə etmək məntiqlidir. Əlbəttə ki, bu məsləhət əsasdır. Ancaq bir çox insanlar nədənsə buna məhəl qoymurlar.