Qızartmadan əvvəl kartofu niyə islatmaq  lazımdır?
06 yanvar 2024 15:18 (UTC +04:00)

Qızartmadan əvvəl kartofu niyə islatmaq lazımdır?

Qızartma üçün kartofları bişirməzdən əvvəl suda islatsanız daha dadlı çıxacaq.

Lent.az xəbər verir ki, bunu artıq uzun illərdir peşakar aşpazlar təsdiqləyib.

Bəs, kartofu necə islatmaq olar?

Zərərli maddələri və artıq nişastanı çıxarmaq üçün kartofu islatmaq mütləq lazımdır. Kartofu soyun, zolaqlara kəsin, dərin bir qaba yaxud qazana qoyun və soyuq su ilə doldurun.

Təcrübəli aşpazlar kartofu su bulanıqlaşana qədər, təxminən bir saat yarımdan iki saata qədər islatmağı məsləhət görürlər.

Bu müddətdən sonra suyu boşaldın və kartofu bir neçə dəfə soyuq su ilə yuyun. Daha sonra qızardın. Nəticədən çox razı qalacaqsınız.

1 2 3 4 5 İDMAN XƏBƏRLƏRİ
# 36762

Oxşar yazılar

Hansı xiyarlardan turşu qoymaq  olmaz?

Hansı xiyarlardan turşu qoymaq olmaz?

5 iyul 2025 , 12:15
Hamiləlik planlaşdıranlara bu balığı  yemək olmaz

Hamiləlik planlaşdıranlara bu balığı yemək olmaz

4 iyul 2025 , 10:59
Qarğıdalı çubuqları nədən hazırlanır?

Qarğıdalı çubuqları nədən hazırlanır?

4 iyul 2025 , 09:24
Ən yumuşaq balıq kotleti RESEPTİ

Ən yumuşaq balıq kotleti RESEPTİ

3 iyul 2025 , 14:18
Qarabaşağın bilinməyən 5 FAYDASI : Qocalmanı ləngidir və...

Qarabaşağın bilinməyən 5 FAYDASI: Qocalmanı ləngidir və...

3 iyul 2025 , 10:14
Dadlı qarabaşaq yarmasını  necə bişirmək olar: bu məhsulu əlavə edin

Dadlı qarabaşaq yarmasını necə bişirmək olar: bu məhsulu əlavə edin

2 iyul 2025 , 19:42
İri dənəli duzdan QAÇIN:  Bilmədiyimiz ZƏRƏRLƏR

İri dənəli duzdan QAÇIN: Bilmədiyimiz ZƏRƏRLƏR

2 iyul 2025 , 14:34
Şokoladlı tort:  asan və tez RESEPT

Şokoladlı tort: asan və tez RESEPT

1 iyul 2025 , 12:54