Bir çox evdar qadın tünd qırmızı şorba hazırlamaqda çətinlik çəkir.
Lent.az xəbər verir ki, borşun rəngini tam qırmızı olması üçün sadəcə çuğundur əlavə etmək kifayət deyil. Çünki burada müəyyən sirlər və fəndlər var. Bununla bağlı tövsiyələri təqdim edirik:
Çuğundur suyu
Çuğundur suyu rəngin qorunmasına zəmanət versə də, bütün evdar qadınlar bu gizli tərkibdən istifadə etmirlər. Bunu etmək üçün yeməyin tamamilə hazır olmasından yeddi dəqiqə əvvəl şorba ilə qazana bir çuğundurun suyunu əlavə etmək kifayətdir.
Un ilə şəkər
Çoxları yəqin ki, borşda şəkərin qatıldığını eşidib. Amma çoxlarının unun istifadəsindən xəbəri yoxdur. Məlum olub ki, çuğundurun hazırlanması prosesində hər iki komponenti kiçik həcmdə təqdim etmək lazımdır.
Nəticə sizi xoş təəccübləndirəcək.
Əlavə çuğundur
İstədiyiniz rəng çalarının əldə olunması üçün başqa bir seçim var. Orta ölçülü bir çuğundur parçası götürməlisiniz və sona on dəqiqə qalmış onu tavaya qoymalısınız.
Süfrəyə verməzdən əvvəl tərəvəz çıxarılmalıdır.
“Kislota” - turşu
Bu sirr isə bir çoxlarına məlumdur. Söhbət çuğunduru bişirərkən sirkə, tomat pastası və ya limon suyu əlavə etməkdən gedir.