Qədim  çiyələk mürəbbəsi   RESEPTİ: qalın çıxır, amma elə dadlı  olur ki...
26 iyun 2025 11:54 (UTC +04:00)

Qədim çiyələk mürəbbəsi RESEPTİ: qalın çıxır, amma elə dadlı olur ki...

Nənələrimiz qalın çiyələk mürəbbəsini qaynamadan bişirməyi yaxşı bilirdilər.

Bu resept müasir aşpazları çox təəccübləndirə bilər. 

Lent.az bildirir ki, bütün giləmeyvələri qalın, lakin kristal şəffaf şərbətdə alacaqsınız. Qışda bütün ailə yay hədiyyələrindən zövq alacaq.

Tərkibi

Çiyələk 1 kiloqram

Şəkər 1 kiloqram

Su 1 stəkan

Hazırlanma prosesi:

1. Giləmeyvələri yuyun, "quyruqları" çıxarın. 5-6 saat ərzində 500 qram (yarım) şəkərlə örtün ki, giləmeyvə suyu buraxsın. Daha sonra ayrı bir qaba boşaldılmalıdır.

2. Qalın şərbət hazırlayın: 1 stəkan su (üstəlik süzülmüş giləmeyvə suyu) və 500 qram şəkər. Adi şərbət kimi qarışdıraraq bişirin.

3. Şərbəti od üstündən götürün, qarışdırmadan giləmeyvə üzərinə tökün, lakin qabı silkələyin ki, bütün çiyələklər şərbətlə örtülü olsun.

4. Mürəbbə hazır olana qədər bişirin. Adətən bir neçə dəqiqə çəkir.

Nuş olsun!
 

1 2 3 4 5 İDMAN XƏBƏRLƏRİ
# 398

Oxşar yazılar