Kartof püresi hazırlayarkən çoxları ona yağ əlavə edirlər. Pürenin dadı və ətri onun əlavə olunma vaxtından asılı ola bilər. Bunu etmək üçün ən yaxşı vaxt nə vaxtdır?
Lent.az xəbər verir ki, pürelərə yağ əlavə etmək yemək prosesində mühüm addımdır və onun dadına və toxumasına böyük təsir göstərir.
Yağ pürenin dadını yaxşılığa doğru dəyişir və onun strukturuna müsbət təsir göstərir.
Eyni zamanda, yağın kifayət qədər yüksək kalorili olduğunu başa düşməlisiniz, buna görə də onun artıq miqdarı qeyri-müəyyən nəticələrə səbəb ola bilər.
Əlavə edilməli olan yağın miqdarı həmişə fərdi olaraq müəyyən edilməlidir. Məsələn, yağ tərkibi, kartof sortları və digər amillər fərqli ola bilər.
Bəzi aşpazlar inqrediyentləri bişirərkən püreyə yağ əlavə etməyi üstün tuturlar. Bu üsul yağın kartofla tam inteqrasiyasına imkan verir, kartof püresi kremli tekstura və zəngin dad verir.
Bəzi aşpazlar isə süfrəyə verməzdən əvvəl püreyə yağ əlavə edirlər. Bu üsul yağın maksimum aromasını və dadını təmin edir. Qaynar pürenin üstünə kiçik bir parça kərə yağı əlavə etmək, yeməyə istədiyiniz ətir və dadı verəcək.