Püre hazırlamaq üçün kartof nə qədər  qaynadılmalıdır?
28 noyabr 2023 19:27 (UTC +04:00)

Püre hazırlamaq üçün kartof nə qədər qaynadılmalıdır?

Püre hazırlayarkən tərkibində nişastanın yüksək səviyyədə olduğu kartof çeşidi seçmək tövsiyə olunur.

Lent.az xəbər verir ki, aşpazlar pürenin hazırlanması üçün bir sıra məsləhətlər verib. 

Aşpazların sözlərinə görə, kartoflar tam bişirilməlidir. Ancaq çalışmaq lazımdır ki, onlar yumşaq olmasın. Buna görə də, kartof püresi hazırlayarkən vaxtı izləmək lazımdır. 

Bildirilir ki, kartofları qaynadıb əzmək və üzərinə süd töküb, yağ əlavə etmək dadlı pure hazırlamaq demək deyil. Bu yeməyin öz sirləri var.

Birincisi, düzgün kartof çeşidi seçilməlidir və kök yumrularının eyni ölçüdə olması məsləhətdir. 

İkincisi, kartofu kiçik kublar şəklində doğrasanız, o daha tez bişəcək. Beləliklə, bütün kök yumruları təxminən 30 dəqiqə qaynadılır. 

Üçüncüsü, tərəvəzlərin bərabər şəkildə bişirilməsidir. Sonra ona görə də kartofu soyuq suya qoymaq tövsiyə olunur. 

Bundan sonra onları əzib qarışdırmaq lazımdır. O da qeyd edilir ki, püreni dərhal paylamaq olmaz. Onu hazırladıqdan sonra bir müddət otaq temperaturunda saxlayıb, sonra bölüşdürmək məsləhətdir. 

# 12519
avatar

Sevinc Fərid

Oxşar yazılar