Plov hazırlamaq olduqca çətin bir yeməkdir. Ona görə də hər evdar qadın bunu edə bilmir. Edənlər isə bəzən onun dadının istədikləri kimi alınmadığını bildirir. Ancaq kiçik sirlərlə bu yeməyi daha dadlı etmək olar.
Lent.az xarici mediaya istinadən həmin 3 sirri təqdim edir:
Yaxşı keyfiyyətli düyü
Əla plov hazırlamaq sizin üçün həqiqətən vacibdirsə, o zaman keyfiyyətli düyü növlərini seçməlisiniz. Çox vaxt istehsalçılar çeşidləri "plov üçün" kimi etiketləyirlər. Belə vəziyyətdə keyfiyyətli yemək hazırlamaq ehtimalı daha yüksəkdir.
Zəfəran
Bəzi insanlar zəfəran xoşlamır. Ancaq plov üçün çox vacib inqrediyentdir. Çünki zəfəran yeməyə xüsusi rəng və ləzzət verir. Ona görə də zəfəransız əsl plov hazırlana bilməz.
Zirinc
Bu, plov üçün unikal bir komponentdir, ona xüsusi ətir verir. Zirinc yeməyin dadına da əhəmiyyətli təsir göstərir. Buna görə də, bu ədviyyatı yaddan çıxarmayın.