Kotletlər tavada niyə parçalanır? – 3 SƏHV
09 fevral 2024 11:52 (UTC +04:00)

Kotletlər tavada niyə parçalanır? – 3 SƏHV

Evdar qadınların kotlet bişirərkən ən çətinlik çəkdiyi mövzu onların bir-birinə ovuşmamasıdır. Kotletlər bəzən tavaya qoyulduqda parçalanırlar. Çox vaxt səbəb keyfiyyətsiz qiymə ətdir. Məsələn, ət çox sulu olarsa, onun bir-birinə ovuşması çətinləşəcək. Belə hallarda qiymənin bir-birinə yapışması üçün əlavə maddələr lazımdır.

Lent.az xəbər verir ki, bu vəziyyətdə ona un və ya irmik əlavə edə bilərsiniz.

Həmçinin, qıyılmış ətə çörək qırıntıları əlavə etməklə də problemli həll etmək olar. Ancaq bu zaman dərhal katletləri hazırlamağa çalışmayın. Kütlənin təxminən 20 dəqiqə dəmlənməsinə icazə verilməlidir. Qızartma zamanı kotletlərin dağılmasına səbəb olan digər səhv qiymənin yaxşı qarışdırılmamasıdır. Aşpazlar onu bişirməzdən əvvəl bir az soyuducuda saxlamağı məsləhət görürlər.

Kotletlərin iştahaaçan qalmasını istəyirsinizsə, o zaman onları una batıraraq qızartmağa çalışın. Onları yumurta ağı ilə də yağlaya bilərsiniz. Bu da yüngül bir qoruyucu təbəqə yaradacaq. 
 

1 2 3 4 5 İDMAN XƏBƏRLƏRİ
# 37473

Oxşar yazılar

Ən asan ev pizzası RESEPTİ

Ən asan ev pizzası RESEPTİ

22 aprel 2025 , 12:52
Kartof püresinə   bunu əlavə edin: ən ləzzətli RESEPT

Kartof püresinə bunu əlavə edin: ən ləzzətli RESEPT

21 aprel 2025 , 14:58
Şokoladlı xəmirlə piroq RESEPTİ

Şokoladlı xəmirlə piroq RESEPTİ

19 aprel 2025 , 11:36
Yeməyin soyuducuda 3 qat  daha uzun müddət   saxlamaq üçün SİRLƏR

Yeməyin soyuducuda 3 qat daha uzun müddət saxlamaq üçün SİRLƏR

18 aprel 2025 , 16:46
Ən asan cheesecake RESEPTİ

Ən asan cheesecake RESEPTİ

17 aprel 2025 , 14:54
Sizə  super güc verəcək   səhər yeməyi

Sizə super güc verəcək səhər yeməyi

16 aprel 2025 , 18:03
Kartof püresinin dadını tamamilə dəyişən gizli inqrediyent: Parmesan

Kartof püresinin dadını tamamilə dəyişən gizli inqrediyent: Parmesan

15 aprel 2025 , 16:56
20 dəqiqəyə hazırdır:  Tez bişən yemək RESEPTLƏRİ

20 dəqiqəyə hazırdır: Tez bişən yemək RESEPTLƏRİ

14 aprel 2025 , 15:18