Bir çoxlarının sevdiyi kartofun orta səviyyədə istehlakı ürək-damar və sinir sistemlərinə müsbət təsir göstərir. Ancaq bu ləzzətli məhsulun bir mənfi tərəfi də var: onu müəyyən məhsullarla birləşdirə bilməzsiniz.
Lent.az kartofu nə ilə yeməməli olduğunuzu təqdim edir:
Ət
Bildiyiniz kimi, kartof nişasta mənbəyidir.
Ancaq bu tərəvəz heyvan zülalı ilə "dost" deyil.
Kartofu ətlə yemək olmaz. Bunu etsəniz, mədədə "partlayıcı" qarışıq yarana bilər.
Yağlı ət ilə qaynadılmış və ya qızardılmış kartof yeyirsinizsə, nəticələr daha da pis olacaq: bu birləşmənin kalorisi çox yüksəkdir.
Souslar
Tərəvəzləri souslarla da birləşdirməyə ehtiyac yoxdur.
Ağ sousda olan kartof inanılmaz dərəcədə dadlıdır, lakin zərərlidir. Bu qarışım bədən üçün çox ağırdır.
Bundan əlavə, belə bir yeməyin tez-tez istehlakı piylənmə və endokrin sistemlə bağlı problemlər ortaya çıxara bilər