Evdə toyuq  kolbasasının   hazırlanması – Dadlı və ucuz
13 mart 2024 19:17 (UTC +04:00)

Evdə toyuq kolbasasının hazırlanması – Dadlı və ucuz

Evdə kolbasa hazırlamaq o qədər də çətin deyil. Bir çoxumuz mağazadan hazır kolbasa almağın daha asan olduğuna inanırıq. Ancaq bu belə deyil. Evdə daha sağlam və dadlı kolbasa hazırlamaq mümkündür. 

Lent.az evdə toyuq kolbasasının hazırlanması qaydasını təqdim edir: 

Lazım olan ərzaqlar: 

Toyuq - 1 kiloqram;

Bulyon - 100-150 ml;

Bir baş kiçik sarımsaq;

İstəyə görə, duz, bibər;

Bir çimdik muskat;

Toz halında olan paprika. 

Bundan əlavə, quzu və ya donuz ətinə də ehtiyac var. Əvvəlcə sümükləri ayırıb toyuq ətini bişirmək lazımdır. Çox az suya ehtiyacınız var - təxminən 0,5 litr.

Sonra toyuq filesi doğranmalıdır. Yaranan qiyməyə ətə duz, ədviyyat əlavə edin və hərtərəfli qarışdırın. Soyudulmuş bulyonu ətə tökün, yenidən qarışdırın və qiyməni bir neçə saat soyuducuya qoyun ki, soyusun.

Qiymə halında olan ət soyuducuya qoyulduqdan sonra onu normal qaba tökün. Sonda kolbasanı sobada 180 dərəcədə bir saat ərzində bişirmək lazımdır.
 

1 2 3 4 5 İDMAN XƏBƏRLƏRİ
# 9526

Oxşar yazılar

Hansı xiyarlardan turşu qoymaq  olmaz?

Hansı xiyarlardan turşu qoymaq olmaz?

5 iyul 2025 , 12:15
Hamiləlik planlaşdıranlara bu balığı  yemək olmaz

Hamiləlik planlaşdıranlara bu balığı yemək olmaz

4 iyul 2025 , 10:59
Qarğıdalı çubuqları nədən hazırlanır?

Qarğıdalı çubuqları nədən hazırlanır?

4 iyul 2025 , 09:24
Ən yumuşaq balıq kotleti RESEPTİ

Ən yumuşaq balıq kotleti RESEPTİ

3 iyul 2025 , 14:18
Qarabaşağın bilinməyən 5 FAYDASI : Qocalmanı ləngidir və...

Qarabaşağın bilinməyən 5 FAYDASI: Qocalmanı ləngidir və...

3 iyul 2025 , 10:14
Dadlı qarabaşaq yarmasını  necə bişirmək olar: bu məhsulu əlavə edin

Dadlı qarabaşaq yarmasını necə bişirmək olar: bu məhsulu əlavə edin

2 iyul 2025 , 19:42
İri dənəli duzdan QAÇIN:  Bilmədiyimiz ZƏRƏRLƏR

İri dənəli duzdan QAÇIN: Bilmədiyimiz ZƏRƏRLƏR

2 iyul 2025 , 14:34
Şokoladlı tort:  asan və tez RESEPT

Şokoladlı tort: asan və tez RESEPT

1 iyul 2025 , 12:54