Mükəmməl kotletlər hazırlamaq istəyirsinizsə, bir sıra məsləhətləri nəzərə almalısınız.
Lent.az həmin məsləhətləri təqdim edir:
Ətin yüksək keyfiyyətli olması
Bəzi evdar qadınlar ucuz ətin kotletlər üçün uyğun olduğuna inanırlar. Amma bu halda siz istədiyiniz kotletləri ala bilməyəcəksiniz. Əti incə doğrayıb bütün inqrediyentləri əlavə etsəniz belə, kotletlər yaxşı çıxmayacaq. Buna görə alınan ətin keyfiyyətinə fikir vermək vacibdir.
Proporsiyalar
Bu fikir sizə düzgün görünsə belə, yalnız bir növ ətdən kotlet bişirməməlisiniz. Fərqli ət növlərini əlavə etsəniz və onları birləşdirsəniz, yemək daha yaxşı olacaq.
Piy
Piy qiymə ətini həm sulu, həm də dadlı edir. Ondan kiçik bir parça əlavə etmək kifayətdir.
Yumurta yerinə kartof
Yumurta, şübhəsiz ki, mühüm funksiyaya malikdir. O kotletin tərkibindəkilərin yaxşı birləşməsinə şərait yaradır və kotletlərin dağılmasının qarşısını alır. Bununla belə, yumurtanın bir xoşagəlməz xüsusiyyəti var. O yeməyi sərtləşdirə bilər. Buna görə də onun yerinə kartofdan istifadə etmək məsləhətdir. Kartof kotletləri daha incə və şirəli edəcək.
Ədviyyatlarla diqqətli olun
Bəzi evdar qadınlar mayasız kotlet bişirməkdən o qədər qorxurlar ki, çoxlu miqdarda ədviyyat əlavə edirlər. Nəticədə kotletlərin dadı olması lazım olandan tamamilə fərqli olur. Buna görə də, bir qaşıqdan çox ədviyyat əlavə etməyin.
Kərə yağı
Kotletləri kərə yağında qızartmaq daha məqsədəuyğundur.
Bir az şəkər
Çəkilmiş ətə bir az şəkər əlavə etməklə onların daha dadlı və qəşəng görünüşlü olmasına şərait yarada bilərsiniz.