Uzun illərdir evdar qadınlar tez-tez bitmiş makaron yuyulması kimi bir prosedur həyata keçirirdilər.
Lent.az xəbər verir ki, su bişmiş makaron ilə bir süzgəcə tökülür və bu proses makaronların bir-birinə yapışmasının qarşısını almaq üçün edilir.
Aşpazlar bildirir ki, artıq bu prosedura ehtiyac yoxdur. Çünki məhsul daha keyfiyyətli hazırlanır.
Üstəlik, bəzi aşpazlar bişmiş makaronun yuyulmasını demək olar ki, "cinayət" hesab edir. Çünki yemək parlaq dadından məhrum qalır.
Bununla belə, proseduru həyata keçirməyə hələ də dəyər olduğu iki vəziyyət var.
Əgər makaron sonra üçün bişirilirsə
Əgər yaxın gələcəkdə hazır makaron yeməyəcəksinizsə, yeməyi yaxalamalısınız. Ancaq kran suyu ilə deyil, bunu şüşə və ya süzülmüş su ilə etməlisiniz.
Bu, soyuducuda saxlanan makaronların qurumasının və bir-birinə yapışmasının qarşısını alacaq. Bundan əlavə, yenidən qızdırılan makaron əvvəlcə yuyulsa daha dadlı olur.
Əgər makaron salat üçün bişirilirsə
Məhsulun salat üçün tərkib hissəsi kimi istifadə edilməsi planlaşdırılırsa, o zaman hazır un məhsulları yuyulmalıdır.