Badımcan ilə  nə bişirmək   olar? – Dadlı və sağlam
29 yanvar 2024 10:28 (UTC +04:00)

Badımcan ilə nə bişirmək olar? – Dadlı və sağlam

Badımcanı bir çox insan sevmir. Ancaq o ən dadlı tərəvəzlərdən biridir. Badımcanla müxtəlif şeylər hazırlamaq olar. 

Bu dadlı yeməklərdən birini Lent.az sizə təqdim edir: 

Lazım olan ərzaqlar: 

Badımcan - 800 qram;

Qıyılmış ət (mal əti) - 500 qram;

Tomat pastası - 500 qram;

Pendir (mozzarella və parmesan) - hər biri 100 qram;

Çörək qırıntıları - 100 qram;

Yumurta - 2 ədəd;

Bitki yağı;

Duz və zövqə görə digər ədviyyatlar.

Necə bişirilir?

1. Badımcan bütövdürsə, təxminən bir santimetr qalınlığında dairələr formasında kəsilməlidir.

2. Bir qabda yumurtaları döyün, 2 çay qaşığı su əlavə edin. 

3. Ayrı-ayrılıqda Parmezanı və ya digər sərt pendiri sürtgəcdən keçirin, çörək qırıntıları ilə qarışdırın, duz və istiot tökün.

4. Soba qabını hazırlayın və badımcanları orada qoyun, əvvəlcə yumurtaya, sonra isə kraker və pendir qarışığına batırın.

5. 180 dərəcədə sobada 20-25 dəqiqə bişirin və bu zaman qiyməni bitki yağında qızardın, 10 dəqiqədən sonra tomat pastası əlavə edin və hər şeyi qaynadın

6. Soba qabına bir qat badımcan, sonra sousda qiymə, sonra mozzarella qoyun və üstünü  badımcanla örtün.

200 dərəcədə sobada 10-15 dəqiqə hazır vəziyyətə gətirin. 
 

# 10161
avatar

Sevinc Fərid

Oxşar yazılar