Qəhvə milyonlarla insanın sevimli içkisidir, çünki o, mükəmməl şəkildə canlandırır, bədəni enerji ilə doldurur. Və tez-tez ona müxtəlif ədviyyatlar əlavə olunur, məsələn, darçın və ya zəncəfil, şəkər yerinə duz da.
Lent.az-ın xarici mətbuata istinadla xəbərinə görə, qastroenteroloq Rustəm Sadıqov “bunu etməyə dəyərmi və duzlu qəhvənin sağlamlıq üçün daha faydalı olduğu doğrudurmu” sualına aydınlıq gətirib.
Mütəxəssisin sözlərinə görə, duzu canlandırıcı içkiyə əlavə etmək olar, çünki o, onun qovurma və dəmləmə xüsusiyyətlərinə görə baş verə biləcək acılığını azaldır. Ədviyyat dilin acı hiss edən dad qönçələrini bloklayır.
Duz həm də qəhvənin turşuluğunu azaldır, bu da orqanizm üçün faydalıdır, çünki artan turşuluq bəzi insanlarda mədə yanması və ya turşu geri axın kimi həzm problemləri yaradır. Məşhur bir ədviyyatın köməyi ilə içkini mədə üçün daha az "sərt" edə bilərsiniz.
Rüstəm Sadıqov həmçinin vurğulayıb ki, duz təbii dad artırıcıdır, qəhvəni daha sıx və dadlı edir.