İtaliyada dondurma alarkən turistlər bunlara diqqət etməlidir
06 iyun 2025 17:21 (UTC +04:00)

İtaliyada dondurma alarkən turistlər bunlara diqqət etməlidir

Turistlər İtaliyada tez-tez məşhur dondurulmuş desert – gelato ilə istirahəti assosiasiya edirlər. Bu dadlı dondurmanı yerli sakinlər il boyu yeyirlər. Bəzən turistlər qeyri-vicdanlı satıcıların tələsinə düşür və əslində süni, saxta gelato aldıqlarını gec anlayırlar – üstəlik şişirdilmiş qiymətə. Bu hallar xüsusilə Roma və Venesiya kimi turistlərlə dolu şəhərlərdə tez-tez baş verir. Klasik gelato çox daha yavaş çalınır, bu da onun az hava ilə qarışmasına və nəticədə daha sıx, yəni dondurmadan fərqli teksturaya sahib olmasına səbəb olur.

Lent.az bununla bağlı məlumatları təqdim edir:

Saxta gelatonu necə tanımaq olar?
Turistlər üçün gelatonun saxta olub-olmadığını müəyyən etməyin sadə üsulu var:
Əgər dondurmanın rəngi çox parlaqdırsa, bu adətən onun süni rəngləndiricilər ilə hazırlandığının və orijinal gelato olmadığının göstəricisidir. Əsl İtaliya gelatosu adətən solğun rəngdə olur – çünki hazırlanmasında kimyəvi boya istifadə edilmir.

Praktik məsləhət
Gelateriyanı seçməzdən əvvəl Google və ya Tripadvisor-da rəy və reytinqləri yoxlayın – bu, əsl gelato təqdim edən etibarlı yerləri tapmaqda kömək edəcək.

1 2 3 4 5 İDMAN XƏBƏRLƏRİ
# 460

Oxşar yazılar