Tibb elmləri namizədi, həkim Svetlana Savçenko şampanın beyinə və mərkəzi sinir sisteminə müsbət təsirindən danışıb.
Lent.az xarici mediaya istinadla bildirir ki, onun sözlərinə görə, köpüklü şərabın tərkibində bir sıra faydalı maddələr var. Eyni zamanda, brut şampan digər spirtli içkilərə nisbətən daha az kalori və spirtə malikdir.
O, günəş işığının təsiri altında üzümdə istehsal olunan fenolik turşuya işarə edib. Həkim deyib ki, maddə məkan yaddaşını saxlamaq üçün faydalıdır. Bundan əlavə, şampan zülal distrofinin tərkibini artırır, onun olmaması beynin idrak funksiyasının pozulmasına səbəb olur.
"Şampan həmçinin mərkəzi sinir sistemi CNPase adlı fermentin istehsalını artırır ki, onun azalması Alzheimer xəstəliyi və ürək çatışmazlığı ilə bağlıdır", - Savçenko əlavə edib.