Bəzən qaralmış banana qorxu ilə baxırıq, amma onların heç bir ziyanı yoxdur.
Lent.az qaralmış bananı yemək olarmı, və nə vaxta kimi onu saxlamaq problem olmaz? - bu kimi sualların cavabını sizlərə təqdim edir:
Banan yaxşı bir lif və kalium mənbəyidir və onları sağlam və ümumi pəhrizin əsas hissəsinə çevirir. Əksər insanlar sarı bananlara üstünlük verirlər, lakin bəzən qəhvəyi olanlara daha yaxından nəzər salmaq lazımdır. Qaralmış bananlar sarıdan daha yumuşaqdır. Onlar daha da şirin olurlar. Banan qabığında kiçik qəhvəyi ləkələr görünsə, yetişmiş sayılır. Bu qəhvəyi ləkələr meyvənin tərkibindəki nişastanın şəkərə çevrildiyinə işarədir ki, bu da bananı daha şirin və dadlı edir. Bananda olan ləkələr çox vaxt yetişmiş bananlarda olan qançırlar nəticəsində yaranır.