Yeməyin yanmaması üçün kərə yağından belə  istifadə edin
17 sentyabr 2024 17:19 (UTC +04:00)

Yeməyin yanmaması üçün kərə yağından belə istifadə edin

Ev yeməklərini bişirərkən əsasən kərə yağından istifadə edilir. 

Lent.az xəbər verir ki, bu zaman yeməklər daha dadlı və iştahaaçan olur. 

Yeganə mənfi cəhət odur ki, tərkibində olan süd məhsulu çox tez yanmağa başlayır və bu da yeməyin yanmasına səbəb olur.

Təbii ki, belə bir vəziyyətdə ləzzətli şam yeməyindən söhbət gedə bilməz.

Ancaq kərə yağı ilə yemək bişirməkdən əl çəkməyin. Çünki yağın çox tez yanmasının qarşısını alan və təbii dadını qoruyan sübut edilmiş hiylədən istifadə edə bilərsiniz. 

Bunun üçün sizə lazım olan tək şey kərə yağı ilə bitki yağını qarışdırmaqdır. Əvvəlcə qızartma qabının səthini bitki yağı ilə yağlayın və yalnız bundan sonra qaba bir parça kərə yağı əlavə edin. Belə halda yeməyiniz yanmayacaq. 
 

1 2 3 4 5 İDMAN XƏBƏRLƏRİ
# 633
avatar

Sevinc Fərid

Oxşar yazılar