İsveç şokoladlı tort: əfsanəvi RESEPT
29 dekabr 2024 18:54 (UTC +04:00)

İsveç şokoladlı tort: əfsanəvi RESEPT

Şokoladlı tortda sehrli bir hiss və duyğular var.

Lent.az İsveç şokoladlı tortun reseptini təqdim edir:

Keksi düzgün hazırlamağın açarlarından biri odur ki, o, çox nəmli və içərisi yapışqan olmalıdır, amma axıcı olmamalıdır. Bu, lava tortu ilə zəngin, super şişkin keks arasında bir yerdədir.

İsveç tortu təxminən yarım saat ərzində bişirilən yeddi inqrediyentdən hazırlanır. Əvvəlcə kərə yağını qızdırmaqla başlayın. Sonra kərə yağı ilə bərabər tavaya bir az kakao tozu və şəkər əlavə edin və qarışığı hamarlanana qədər çırpın. Şokolad qarışığını sərinləmək üçün bir qaba əlavə edin.

Qarışıq soyuyandan sonra 4 yumurta çalın, duz, un və şokolad dilimləri əlavə edin. Xəmiri tavaya köçürün və 325° qızdırılmış sobada piroqun kənarları bişənə qədər gözləyin. Bu tortun kövrək olması nəzərdə tutulmamışdır - bu ona özünəməxsus yapışqan teksturasını və zəngin şokolad dadını verir.

Tortu bir az soyuducuda saxladıqdan sonra üzərinə kakao tozu səpin.

Nuş olsun!


 

1 2 3 4 5 İDMAN XƏBƏRLƏRİ
# 2373
avatar

Xədicə ƏFQAN

Oxşar yazılar