Kəsmik ən sağlam süd məhsullarından biri və mühüm protein mənbəyidir.
Bununla belə dietoloq Anni Nuyen həm dadlı, həm də sağlam olan alternativ pendir növünü açıqlayıb.
Lent.az xəbər verir ki, söhbət rikotta pendirindən gedir.
Rikottanın əsas xüsusiyyəti yumşaq, yayıla bilən olması üçün qaynadılmış və süzülmüş zərdabdan hazırlanmasıdır. Rikotta digər pendir növləri ilə müqayisədə daha hamar, qaymaqlı teksturaya və daha az duza malikdir.
Rikottada daha çox yağ olduğuna görə kalorilər də daha yüksəkdir. Yarım stəkan tam südlü rikotta 110 kalori və 5 qram yağla müqayisədə təxminən 200 kalori və 14 qram yağ ehtiva edir.
Rikotta həmçinin kəsmikdən əhəmiyyətli dərəcədə az natrium, daha az şəkər və daha çox kalsium özündə birləşdirir.
Fıstıq yağı və ya bərk qaynadılmış yumurta kimi digər yüksək proteinli qəlyanaltılarla müqayisədə, rikotta bir qədər az doymuş yağa malikdir.
Bu pendir çoxyönlüdür. Buna görə də onu həm şirin, həm də ləzzətli yemək kimi istifadə etmək olar. Onu tostların üzərinə yaymaq və ya zehni sağlamlığa fayda verən, toxluğu artıran və zehni funksiyanı yaxşılaşdıran yüksək proteinli səhər yeməyi üçün istifadə etmək yaxşı seçimlərdən biridir.