Balqabaq vitamin və qida maddələrinin sayına görə liderdir. Buna görə də onu mümkün qədər tez-tez diyetə daxil etmək tövsiyə olunur.
Onu qaynatmaq, bişirib və hətta çiy halda yemək olar. Amma ən asanı balqabaq salatının hazırlanmasıdır.
Lent.az balqabaq salatın reseptini təqdim edir:
Balqabaq pulpası - 500 qram;
Soğan - 1 ədəd;
Sarımsaq - 2 diş;
Bitki yağı - 4 yemək qaşığı;
Şəkər - 1 yemək qaşığı;
Sirkə - 2 yemək qaşığı;
Duz - 0,5 çay qaşığı;
Qara bibər - 1 çimdik;
Koreyada yerkökü üçün ədviyyatlar - 1 yemək qaşığı.
Necə bişirilir?
1. Balqabağın qabığını soyub, toxumlarını çıxarıb, sürtgəcdən keçirmək lazımdır.
2. Soğanı soyun, incə doğrayın və şəffaf olana qədər bitki yağında qızardın.
3. Tərəvəzlərlə birlikdə qarışdırın və presdən keçərək onlara sarımsaq əlavə edin.
4. Daha sonra inqrediyentləri qarışdırın və bir-iki saat soyuducuya qoyun.
Bu salat qış üçün bir bankaya yığılıb saxlanıla bilər. Ancaq bir qaynar su qabında 25 dəqiqə hazırlığı sterilizasiya etməlisiniz.