Yumurtanı faydalı qida növü kimi səciyyələndirən bioloji xüsusiyyətlər açıqlanıb.
Azərbaycan Qida Təhlükəsizliyi İnstitutundan verilən məlumata görə, yumurtanın tərkibində sadə zülallar çoxluq təşkil etdiyinə görə, orqanizm tərəfindən asan mənimsənilir:
- D vitamini ehtiva edən qida növü kimi immun sistemin möhkəmlənməsini, sümük toxumasının formalaşmasını təmin edir.
- Tərkibindəki antioksidantlar sayəsində orqanizmi toksinlərdən təmizləyir, görməni yaxşılaşdırır
- Xolin və luteinlə zəngin olduğuna görə, sinir sisteminin fəaliyyətini, eləcə də yaddaş və mental funksiyaları tənzimləyir
- Tərkibindəki dəmir orqanizm tərəfindən asan mənimsənildiyinə görə, anemiyaya qarşı olduqca faydalıdır".