Qəhvənin 3 faydalı xüsusiyyəti: Bu xəstəliyin riskini azaldır
29 mart 2024 10:08 (UTC +04:00)

Qəhvənin 3 faydalı xüsusiyyəti: Bu xəstəliyin riskini azaldır

Qəhvə əla tərkibə və potensiala malikdir.

Lent.az xarici mətbuata istindən xəbər verir ki, gündə 3 stəkan qəhvə içmək Alzheimer xəstəliyi riskini əhəmiyyətli dərəcədə azaldır.

Bu xəstəlik daha da dəhşətlidir, çünki beynimizə təsir edir və həyatımızı əhəmiyyətli dərəcədə pisləşdirir. Hələ də effektiv müalicə rejimi yoxdur.

Bununla belə, bir sıra ekspertlər razılaşır ki, ən azı iki dəfə qəhvə içmək bu xəstəliyin riskini azaltmağa kömək edir.

İlk növbədə, qəhvənin metabolik prosesləri sürətləndirmək qabiliyyətini qeyd etmək lazımdır. Bundan əlavə, məşq zamanı bədənin yağ kütləsini daha səmərəli yandırmaq qabiliyyətidir.

# 2244
avatar

Arzu Qurbanlı

Oxşar yazılar

Alkoqol içə bilməyənlər bu xəstəliklərə yoluxur

Alkoqol içə bilməyənlər bu xəstəliklərə yoluxur

7 may 2024 , 09:35
Qaynadılmış yumurtanı  axşam yeməyin   FAYDALARI

Qaynadılmış yumurtanı axşam yeməyin FAYDALARI

6 may 2024 , 19:58
Səhər bu qidanı  yeməyin, yoxsa...

Səhər bu qidanı yeməyin, yoxsa...

6 may 2024 , 18:52
Yalnızlıq  ölüm riskini   artırır

Yalnızlıq ölüm riskini artırır

6 may 2024 , 18:30
Bu qidaları hər gün  yemək olmaz

Bu qidaları hər gün yemək olmaz

6 may 2024 , 17:57
Nadir  göz xərçənginin   müalicəsinin YENİ ÜSULU

Nadir göz xərçənginin müalicəsinin YENİ ÜSULU

6 may 2024 , 17:46
Hazır qəhvədə xəstəlik yayır? - İçki həvəskarlarının 90%-i yanılır

Hazır qəhvədə xəstəlik yayır? - İçki həvəskarlarının 90%-i yanılır

6 may 2024 , 15:34
 İnci arpasını   kimlər yeməməlidir?

İnci arpasını kimlər yeməməlidir?

6 may 2024 , 14:06