Bir çox insanlar səhərlər dəmlənmiş qəhvə əvəzinə hazır qəhvə içirlər. Bəzi qəhvə həvəskarları bu vərdişi etiraf etməkdən utanırlar. Utanmaqlarına səbəb onlar əmindirlər ki, içdikləri içki keyfiyyətsizdir və orqanizm üçün zərərlidir. İnsanlar belə qəhvəni yalnız vaxta qənaət etmək üçün hazırlayırlar.
Bəs, hazır qəhvə həqiqətən bu qədər pisdirmi?
Lent.az xarici KİV-ə istinadən xəbər verir ki, mütəxəssislər hazır qəhvələrin o qədər də pis olmadığını açıqlayıblar.
Hazır qəhvə nədən hazırlanır?
Bir çox qəhvə həvəskarının inandığı bir nüans var: hazır qəhvələr "zibildən" və "hər cür qalıqlardan" hazırlanır. Amma elə deyil. Çox keyfiyyətli taxıllardan istifadə olunur. Onlar təmizlənir, qızardılır, əzilir, qaynadılır və qurudulur. Buxar və ya karbon qazı ilə təmizlənməsi mümkündür.
Nəticə o qədər də pis olmayan hazır qəhvədir - dəmlənmiş qəhvədən daha az sağlam deyil. Bununla belə, bəzi istehsalçıların məhsulu saxtalaşdırdığını nəzərə almaq lazımdır. Buna görə də, qablaşdırmanın keyfiyyətini qiymətləndirin. Çoxlu sayda hazır qəhvənin həddindən artıq ucuzluğu da narahatlığa səbəb ola bilər.
Bundan əlavə, məhsul stabilizatorlar, konservantlar və sintetik dad verən yağlar kimi çoxlu sayda əlavələrin istifadəsi səbəbindən öz faydalarını və parlaq dadını itirə bilər. Buna görə də, inqrediyentləri oxumağı unutmayın.