Bəzi məhsulları birlikdə istehlak etmək düzgün deyil.
Lent.az xarici mətbuata istinadən xəbər verir ki, bu, orqanizmdə müəyyən fəsadlaraın yaranmasına səbəb ola bilər.
Sitrus meyvələr
Yüksək turşuluğuna görə meyvələr kalsiumun sorulmasına mənfi təsir göstərir. Bədəndə vacib bir mineralın çatışmazlığını kompensasiya etməlisinizsə, bunu xatırlamaq vacibdir.
Qara şokolad
Tərkibində fitik turşusu var. Kalsiumun udulmasını çətinləşdirir, bu da orqanizmdə mineralın çatışmazlığına səbəb olur. Bənzər bir təsir qəhvə və süd içərkən baş verir.
Duzlu yemək
Tərkibində çoxlu duz olan hər hansı qidalar (çips, qoz-fındıq və s.) susuzluğa səbəb olur. Ancaq onunla birlikdə süd istehlak etsəniz, elektrolitlərin balanssızlığı baş verəcək.
Ədviyyəli ərzaq
İstənilən ləzzətli qəlyanaltı ilə süd içmək mədənizi narahat edə bilər.
Dəniz məhsulları
İstiridy, midye və ya krevetka allergik reaksiya və ya qida zəhərlənməsi riski səbəbindən südlə birlikdə istehlak edilmir.