Kardioloq Tamaz Qaqloşvili qidalanmada ölüm riskini artıran gündəlik səhvləri açıqlayıb.
Lent.az xarici mətbuata istinadən xəbər verir ki, həkimin fikrincə, bir çox insan tromboz, infarkt və ya insultdan əziyyət çəkir.
Onun sözlərinə görə, qanın qatılaşması zamanı orqanizmin susuzlaşmasına yol vermək olmaz:
“Məhz buna görə də, düzgün qidalanmaq vacibdir. Şəkər, qarabaşaq, banan və kartofun həddindən artıq istehlak edilməsi ölüm riskini artırır. Bu səbəbdən də həmin insanlar ürək xəstəliklərinə və kökəlməyə daha çox meyillidirlər. Hər gün bir stəkan qazlı içki içmək belə insanların ürək-damar sisteminin sağlamlığına mənfi təsir edir”.