Pomidor turşusunu bir də belə hazırlayın – Lent.az-ın MƏTBƏXİ
31 avqust 2021 19:23 (UTC +04:00)

Pomidor turşusunu bir də belə hazırlayın – Lent.az-ın MƏTBƏXİ

Lent.az-ın mətbəxi layihəsində növbəti resepti təqdim edirik.

Bu dəfə sizə sosial şəbəkədə “Ağababa Ağababa” adı ilə tanınan səhifəyə istinadən içi doldurulub, marinə olunmuş qırmızı pomidor turşusunun reseptini təqdim edirik:

Lazım olam ərzaqlar:

4 ədəd 1 kq-lıq banka üçün

Xırda Pomidor - 2,5 kq.

İçliyi üçün

Cəfəri - 2 dəstə

Ağ və qara reyhan hərəsindən 2-3 tel

Sarımsaq - 1 ədəd iri baş

Qırmızı uzun acı istiot

Marinadı üçün:

Təmiz su - 2 litr

Üzüm sirkəsi 4%-li - 200 ml

Şəkər tozu - 200 qr (200 ml-lik stəkanla 1 stəkan)

Duz - 2 dolu xörək qaşığı

Bankalara  qoymaq üçün:  (hər bankaya)

Qara istiot - 1/2 çay qaşığı

Şüyüd çətiri - 1 qıça

Dəfnə yarpağı - 1 yarpaq

Keşniş toxumu - 1 çay qaşığı

Nuş olsun!

Hazırlanma qaydasını videoda izləyin.

# 4203
avatar

Oxşar yazılar