Lent.az-ın mətbəxi layihəsində bu dəfə Azərbaycanın milli mətbəxindən olan “Fəsəli” haqqında danışacağıq.
Milli mətbəximizin bu yeməyinin hazırlanması qısa vaxt tələb edir. Fəsəlini bişirmək üçün bir neçə ərzaq lazımdır. Çox ləzzətli olan bu yemək süfrələrimizin əvəzolunmaz nemətidir. Sosial şəbəkədə “Kemale. Kerimli82” adı ilə tanınan səhifəyə istinadən fəsəli reseptini sizə təqdim edirik.
Qeyd edək ki, təqdim etdiyimiz reseptlə 5 ədəd fəsəli alınır.
Stəkan ölçüsü 200 ml.
Lazım olan ərzaqlar:
4 stəkan un
1 çay qaşığı duz
1 çay qaşığı şəkər tozu
1 çay qaşığı quru maya
Yuxaları yağlamaq üçün
150 qram ərinmiş kərə yağı
1 çay qaşığı cirə
1 çay qaşığı razyana
Yarım çay qaşığı duz
Yarım çay qaşığı sarıkök
Qaşığın ucunda qara istiot
Hazırlanma qaydasını videodan izləyə bilərsiniz.
Nuş olsun!