Limonlu çayı necə  dəmləmək   lazımdır? - İnsanların 99 faizi bunu SƏHV EDİR
13 mart 2025 12:57 (UTC +04:00)

Limonlu çayı necə dəmləmək lazımdır? - İnsanların 99 faizi bunu SƏHV EDİR

Əgər siz çay içməyi sevirsinizsə, o zaman yəqin ki, limonla çayı necə düzgün hazırlayacağınızı bilmək istəyəcəksiniz. Çünki insanların çoxu içkisinə limon qatmaqla səhv edir. 

Lent.az içkidən maksimum fayda əldə etmək üçün limonla çayı necə hazırlayacağınızı təqdim edir:

Addım-addım təlimat

1. Çayı ətirli və dadlı dəmləmək üçün şirin sudan istifadə etmək lazımdır. 

2. Çayı dəmləyin və 3-5 dəqiqə gözləyin. Bu müddət çay yarpaqlarının dadını və ətrini verməsi üçün kifayətdir. Çay yarpaqlarını çox uzun müddət içəridə buraxmamalısınız, çünki içki acı və dadsız olacaq.

3. Yalnız çay dəmləndikdən sonra limon əlavə etməlisiniz. Çünki yüksək temperatur sitrus meyvələrində olan C vitaminini məhv edir. Optimal temperatur təxminən 70-80 dərəcədir.

4. Limon təzə olmalıdır. Dondurulmuş sitrus da əlavə edə bilərsiniz, soyuğa məruz qaldıqda, sitrus dadını itirmir;

5. Limondan dərhal sonra şəkər əlavə etməməlisiniz. Sitrik turşusu şəkərlə reaksiya verə və bu zaman çayda xoşagəlməz dad yarana bilər. Çayın soyumasını bir az gözləmək lazımdır, sonra dadmaq üçün şəkər əlavə edə bilərsiniz.

1 2 3 4 5 İDMAN XƏBƏRLƏRİ
# 552

Oxşar yazılar