Gül kələmi, pendir və pomidorla sobada bişmiş balıq RESEPTİ
15 avqust 2025 19:27 (UTC +04:00)

Gül kələmi, pendir və pomidorla sobada bişmiş balıq RESEPTİ

Bu iştahaaçan yemək həm gündəlik nahar, həm də bayram süfrəsi üçün əla seçimdir. 

Lent.az bu resepti təqdim edir:

Lazım olan ərzaqlar:

Min tay (və ya başqa ağ ətli balıq) filesi - 700 q

Gül kələmi - 500 q

Bərk pendir - 200 q

Soğan - 1 ədəd

Pomidor - 1-2 ədəd

20% yağlı xama - 80 q

Duz, üyüdülmüş qara istiot - zövqə görə

Bitki yağı - formanı yağlamaq üçün

Hazırlanması:

Balığı yuyun, kağız dəsmal ilə qurulayın və porsiya ölçülü dilimlərə kəsin. Gül kələmini 1-1,5 sm qalınlığında dilimləyin, sonra hər dilimi yarıya bölün. Pomidorları halqalar şəklində doğrayın. Soğanı təmizləyib nazik halqalar şəklində kəsin. Pendirini rəndələyin və iki hissəyə bölün. Sobaya davamlı formanı bitki yağı ilə yağlayın. Əvvəlcə formanı gül kələmi ilə doldurun, duzlayın, istiot səpin və pendirin yarısını səpin. Üzərinə balıq dilimlərini düzün, yenidən duzlayın, istiot səpin. Balığın üzərinə soğan halqalarını, sonra pomidor dilimlərini qoyun. Xamanı üzərinə çəkin və qalan pendiri səpin. Əvvəlcədən 180°C-yə qədər qızdırılmış sobada 35–40 dəqiqə, üstü qızılı rəng alana qədər bişirin. Yumşaq balıq, tərəvəzlər və pendirin qoxusu ilə dolu, həm doyumlu, həm də sağlam bir yemək əldə edəcəksiniz.


 

1 2 3 4 5 İDMAN XƏBƏRLƏRİ
# 290

Oxşar yazılar