Alimlər və dietoloqlar ən sağlam ətin toyuq əti olması ilə razılaşırlar. İndi məhz bu ət ucuz qiymətə, xoş dadına və toxluğuna görə dünyada ən populyardır. Planetdə toyuqların sayı artır ( 23 milyarddan çoxdur) və indi onların sayı dünya əhalisindən bir neçə dəfə çoxdur.
Lent.az xarici mediaya istinadla bildirir ki, bu barədə amerikalı həkim Lyusiya Qarsiya məlumat verib.
“Qırmızı ətlə (donuz əti, mal əti və quzu) müqayisədə toyuq ətində zülal yüksəkdir, yağ azdır və kalorisi azdır”, - Qarsiya deyir.
Həzm etmək daha asandır, lakin artan protein tərkibinə görə əzələlər və sümüklər üçün daha yüksək dəyərə malikdir.
Belə ət də əvəzolunmaz amin turşularını ehtiva edir və orqanizm tərəfindən asanlıqla mənimsənilir.
Toyuqun yağ tərkibi cəmi 5 faiz təşkil edir. Eyni zamanda, toyuq yağı əsasən orqanizm üçün faydalı olan doymamış yağ turşularıdır. Buna görə də, toyuq arıqlamağa çalışanların rasionuna təhlükəsiz şəkildə daxil edilə bilər.
Toyuq əti fosfor, dəmir, mis və sink kimi mineralların əla mənbəyidir və B12, B6, A, D, K, C və E kimi bir çox vitaminləri ehtiva edir. Sağlamlığını düşünən insanlar üçün həkimlər toyuq ətini digər ət məhsulları ilə əvəz etməyi məsləhət görürlər.