Aşpazlar və yemək sevənlər üçün 5 film
14 oktyabr 2025 13:07 (UTC +04:00)

Aşpazlar və yemək sevənlər üçün 5 film

0

Kulinariya aləmi kinoda həmişə xüsusi bir ab-hava ilə seçilib. Burada həm gərgin ehtiraslar, həm incə yumor, həm də tamaşaçını qəhrəmanlara səmimi şəkildə kökləyən dramatik anlar var.

Lent.az sizin üçün “dadlı” süjetləri və maraqlı personajları ilə yadda qalan ən yaxşı kulinariya filmlərini təqdim edir.

“Şef Aşpaz Adam Cons” (Burnt)

Bredli Kuperin baş rolda çəkildiyi film, hər şeyə sahib olub sonra zəiflikləri ucbatından itirən bir şef-aşpazın hekayəsidir. O, çöküşdən sonra karyerasını yenidən bərpa etməyə və arzuladığı Mişlen ulduzunu qazanmağa çalışır. Film yüksək mətbəxin sərt, partlayıcı, eyni zamanda inanılmaz dərəcədə ehtiraslı mühitini çatdırır. Bu, ikinci şans və sevdiyin işin dağılan ruhu belə sağalda biləcəyinin hekayəsidir.

“Culi və Culiya” (Julie & Julia)

Real hadisələrə əsaslanan isti və ilhamverici hekayədir. Meril Strip əfsanəvi Culiya Çayld rolunda tamaşaçıları yenidən sehrləyir, Emi Adams isə məşhur kulinarın kitabındakı bütün reseptləri bir il ərzində hazırlamağa qərar verən bloqqer Culini canlandırır. İki tale, iki nəsil, amma mətbəxə olan eyni böyük sevgi – film tamaşaçıya yüngüllük, təbəssüm və kulinariya kitabını əlinə almaq istəyi bəxş edir.

“Həyatın Dadı” (No Reservations)

Ketrin Zeta-Cons və Aaron Ekxartın rol aldığı romantik dramdır. Baş qəhrəman – hər detalı nəzarətdə saxlamağa öyrəşmiş sərt restoran şefidir. O isə – həyatı bir az qarışdırmağı bacaran xarizmatik aşpazdır. Birlikdə onlar yalnız kulinariya tandemi yox, həm də sevgi hekayəsi yaradırlar. Film insanın özünü kövrək hiss etməsinə və yeni hisslərə açılmasının vacibliyini göstərir.

“Ehtirasın Dadı” (La passion de Dodin Bouffant)

Tənqidçilərin böyük rəğbətini qazanan fransız filmi. Burada görkəmli qastronom Doden Buffan və onun illərlə birlikdə kulinariya möcüzələri yaradan aşpaz qadını Ejenidən bəhs olunur. Onların arasında nəvaziş, hörmət və yemək vasitəsilə ifadə olunan dərin bir duyğu var. Film fransız qastronomiyasına həsr olunmuş əsl oda, zərif və asta bir əsərdir.

“Qaynama Nöqtəsi” (Boiling Point)

Bir kadra çəkilmiş britaniyalı triller tamaşaçını restoran mətbəxinin ən gərgin gününə aparır. Burada yalnız souslar yox, həm də ehtiraslar qaynayır: stress, təzyiq, həmkarlarla və müştərilərlə münaqişələr. Bu film mətbəxi döyüş meydanı kimi göstərir – yalnız ən güclülər sağ qalır. Tamaşaçıya əsl adrenalin bəxş edir və güclü “son dad” qoyur.

1 2 3 4 5 İDMAN XƏBƏRLƏRİ
0
# 308

Oxşar yazılar