Lids Universitetinin britaniyalı alimləri insanların şokoladı niyə sevdiyini göstərən araşdırma aparıblar.
Lent.az-ın xarici mediaya istinadla məlumatına görə, tədqiqatın nəticələri göstərib ki, şokolad dillə təmasda olduqda dad hissiyyatında mühüm rol oynayan kakao qatıları əmələ gəlir.
Buna əsaslanaraq alimlər belə qənaətə gəliblər ki, şokoladın tərkibindəki yağ kiçik rol oynayır, ona görə də onu azaltmaq olar. Və şokoladın dadı buna görə dəyişməyəcək.
Həmçinin qeyd olunur ki, desert dillə təmasda olduqda, şokoladı hamar edən yağlı bir təbəqə buraxır. Bu, çoxlarının sevdiyi ağızda ərimə effekti yaradır.
"Əgər şokolad 5 və ya 50 faiz yağlıdırsa, o, hələ də ağzınızda əriyəcək, bu da sizə şokoladın dadını verir. Yağ təbəqəsi şokoladın xarici qatında olmalıdır, bu, ən vacib şeydir, daha sonra kakao hissəciklərinin yağla effektiv şəkildə örtülməsi şokoladın toxunuşda belə xoş olmasına kömək edir", - alimlər deyir.