"Ponçik"in hazırlanması - Usta öz sirlərini açır: <span style="color:red;">Lent.az-ın mətbəxi
31 oktyabr 2019 18:13 (UTC +04:00)

"Ponçik"in hazırlanması - Usta öz sirlərini açır: Lent.az-ın mətbəxi

Lent.az-ın mətbəxi layihəsində növbəti yazımızı təqdim edirik.
 
Bu dəfə sizi sosial şəbəkədə “Nenemin Metbexi” adı ilə məşhur olan səhifəyə istinadla "ponçik"in necə hazırlanması ilə tanış edəcəyik.
 
Tərkibi:
 
2 yumurta, 1 stəkan qatıq, 1 stəkan şəkər tozu, 0,5 çay qaşığı soda, vanil, 3.5 stəkan un, bitki yağı, şəkər kirşanı
 
Hazırlanması:
 
Qaba yumurta və şəkər tozunu əlavə edirik. Digər qabda isə qatıqla sodanı qarışdırıb, sodanı söndürüb tökürük yumurtanın içinə və çalırıq. Duzu və vanili əlavə edib qarışdırdıq. Unu əlavə edib xəmir yoğururuq. Xəmiri 10-15 dəqiqə kənarda saxlayıb kündə halına salırıq. Sonra yayıb stəkanla kəsirik.  Xəmiri "ponçik" kimi düzəltmək üçün orta hissəsini kəsib çıxarırıq. Daha sonra tavaya yağ əlavə edib ocağa qoyuruq. Yağ ocaqda qızdıqdan sonra "ponçiklər"i əlavə edib hər üzünü bişiririk. "Ponçiklər" bişdikdən sonra üzərinə şəkər kirşanı töküb servis edirik.
 
Nuş olsun!

1 2 3 4 5 İDMAN XƏBƏRLƏRİ
# 2713
avatar

Fəxriyyə Mahmudova

Oxşar yazılar