<span style="color:red;">Limonlu keks  - Usta öz sirlərini açır: <span style="color:red;">Lent.az-ın mətbəxi
11 sentyabr 2019 18:41 (UTC +04:00)

Limonlu keks - Usta öz sirlərini açır: Lent.az-ın mətbəxi

Lent.az-ın mətbəxi layihəsində növbəti yazımızı təqdim edirik.
 
Bu dəfə sizi sosial şəbəkədə “Myfoodchannel” adı ilə məşhur olan səhifəyə istinadla limonlu keksin resepti ilə tanış edəcəyik.
 
Tərkibi:
 
2 ədəd yumurta, 1 stəkan şəkər tozu, 1/4 stəkan süd, 1 ədəd limon qabığı rəndələnmiş, 2,5 st. Un, 3 yemək qaşığı kərə yağı, yarım çay qaşığı soda, 1 paket qabartma tozu
 
Hazırlanma qaydası:
 
Qaba yumurta və şəkər tozunu əlavə edərək, mikserlə çalın. Südü, rəndələnmiş limon qabığını və əridilmiş yağı töküb qarışdırın. Sonra digər bir qaba un, qabartma tozu və soda tökürük bir-birinə qatıb, yumurtalı qarışıma yavaş-yavaş əlavə edin. Alınan keks xəmirini yağlı kağız sərilmiş istənilən formalı keks qəlibinə töküb, 170 dərəcə qızdırılmış sobada 35-40 dəqiqə bişirin. Keksi bişirərkən nəzarət etmək lazımdır ki, çox qızarmasın.
 
Nuş olsun!

1 2 3 4 5 İDMAN XƏBƏRLƏRİ
# 2784

Oxşar yazılar