Konservləşdirilmiş  qarğıdalı   faydalıdır? - ALİMLƏR AÇIQLADI
15 aprel 2024 18:25 (UTC +04:00)

Konservləşdirilmiş qarğıdalı faydalıdır? - ALİMLƏR AÇIQLADI

Çiy tərəvəzlər qaynadılmış, bişmiş və hətta konservləşdirilmiş tərəvəzlərdən daha sağlam hesab olunur. Amma insan orqanizmi qarğıdalı dənələrini xam şəklində tam həzm edə bilmir. 

Lent.az xarici mətbuata istinaadən xəbər verir ki, hər hansı bir bitki qidası kimi, qarğıdalının tərkibində müxtəlif faydalı maddələr var.

Qarğıdalı insan orqanizmini mis, maqnezium və kalsiumla təmin edə bilir. Xolesterol səviyyəsini və aterosklerozun inkişaf riskini azaltmağa kömək etdiyi sübut edib. Lakin emaldan sonra qarğıdalı dənələrində qida maddələrinin ümumi həcminin 1/3-dən çoxu qalmır.

Ümumiyyətlə, belə bir qəlyanaltı həm qida maddələrinin tərkibinə, həm də
aclığa qarşı mübarizə göstərir. Qaynadılmış qarğıdalıdan fərqli olaraq, bu məhsulda çoxlu şəkər ola bilər.

Gündə 200 qramdan çox konservləşdirilmiş qarğıdalı yemək tövsiyə edilmir.

Əks təqdirdə, bu tərəvəz məhsulunun bütün faydalı xüsusiyyətləri zərərli şəkər səbəbiylə solacaq.

# 3417
avatar

Arzu Qurbanlı

Oxşar yazılar