Antibiotik qəbul edərkən bədəni dəstəkləyən məhsullar açıqlanıb.
Lent.az xarici KİV-ə istinadən xəbər verir ki, qastroenteroloq Yuliya Alekseyeva antibiotik qəbul edərkən insan orqanizminə dəstək olacaq məhsulların adını çəkib.
Onun sözlərinə görə, duzlu kələm, eləcə də turşu bu işdə kömək edə bilər.
“Fermentasiya olunmuş qidalar faydalı bakteriyaların çatışmazlığını doldurmağa kömək edəcək. Bunlar bizim ixtiyarımızda olan duzlu kələm və turşudur”, - mütəxəssis bildirib.
O, əlavə edib ki, probiyotiklərin sağlamlıq faydaları qısa saxlama müddəti olan süd məhsullarında tapılır. Həkimin sözlərinə görə, tərkibində şəkər və laktobakteriyalarla zəngin olmayan məhsullar almağa dəyər.