Mütəxəssislər 45 yaşdan sonra bəzi meyvələrin qaraciyərə zərər verdiyini açıqlayıblar.
Lent.az xarici mətbuata istinadən xəbər verir ki, bu meyvələrin həddindən artıq istehlakı qaraciyəri sıradan çıxara bilər.
Qarpız
Qarpız nisbətən yüksək glisemik indeksə (GI) malikdir, yəni qlükoza tez qaraciyərə daxil olur və onun üzərindəki yükü artırır.
Yemiş
Yemişin nisbətən aşağı GI var, lakin həddindən artıq istehlakı qaraciyərin vəziyyətinə mənfi təsir göstərə bilər.
Fakt budur ki, həzm sistemi yemişə müxtəlif yollarla reaksiya verə bilər və mədə-bağırsaq traktının hər hansı bir pozulması qaraciyərə təsir göstərir.
Üzüm
Tərkibində çoxlu fruktoza var, artıqlığı metabolik sindromun inkişafı və qaraciyər funksiyasının pozulması ilə doludur.
Bundan əlavə, üzüm də həzm problemlərinə səbəb ola bilər.