Yumurtanı  qaynatmazdan əvvəl   bunu etməlisiniz
23 aprel 2024 09:35 (UTC +04:00)

Yumurtanı qaynatmazdan əvvəl bunu etməlisiniz

Bir çoxumuz yumurta qaynayıb bişdikdən sonra çətin təmizlənən qabıq problemi ilə qarşılaşırıq.

Lent.az xəbər verir ki, tanınmış aşpaz Anatoli Dobrovolski bu problem barədə danışıb. 

Onun sözlərinə görə, yumurtadakı kiçik bir dəlik bu problemi həll edə bilər.

Mütəxəssisin fikrincə, qaynamazdan əvvəl yumurtada qaşıqla kiçik bir çat əmələ gətirməyin əhəmiyyətli faydası var.

Qaynayan zaman yumurtada buxar əmələ gəlir. Bu da qabığın ağa yapışmasının qarşısını alır. Beləliklə, yumurta qaynadıqdan sonra qabığı asanlıqla soyulur, qabıq problemsiz çıxır və ağı hamar qalır.

Unutmayın ki, bu üsul üçün otaq temperaturunda olan yumurtalardan istifadə etmək tövsiyə olunur. Buna görə yumurta əvvəlcədən soyuducudan çıxarılmalıdır. Əks halda bu metodun effektivliyi azalır. 

Qeyd edək ki, yumurtanı əsasən küt tərəfdən deşməlisiniz ki, bişirmə prosesində su içəri girsin.

1 2 3 4 5 İDMAN XƏBƏRLƏRİ
# 33035

Oxşar yazılar

Hər gün balıq yemək olarm? - həkimlərdən CAVAB

Hər gün balıq yemək olarm? - həkimlərdən CAVAB

17 may 2025 , 15:58
Tərəvəz və göbələkli sobada bişmiş toyuq filesi -  RESEPT

Tərəvəz və göbələkli sobada bişmiş toyuq filesi - RESEPT

14 may 2025 , 14:52
Ən dadlı balqabaq çörəyinin  sirri: RESEPT

Ən dadlı balqabaq çörəyinin sirri: RESEPT

13 may 2025 , 15:10
Sezar salatının  büdcəyə uyğun RESEPTİ

Sezar salatının büdcəyə uyğun RESEPTİ

12 may 2025 , 13:57
Bişirilmədən hazırlanan bananlı tort: RESEPT

Bişirilmədən hazırlanan bananlı tort: RESEPT

9 may 2025 , 19:45
Çiyələk mürəbbəsini  belə hazırlayın: RESEPT

Çiyələk mürəbbəsini belə hazırlayın: RESEPT

8 may 2025 , 17:00
 Göyərtini   yeməyə nə zaman əlavə etmək olar?

Göyərtini yeməyə nə zaman əlavə etmək olar?

8 may 2025 , 12:07
Gürcü xaçapurisi belə hazırlanır -  RESEPT

Gürcü xaçapurisi belə hazırlanır - RESEPT

7 may 2025 , 17:42