Qarabaşaq yarması necə bişirilməlidir? -  2 vacib qayda
19 iyul 2024 16:55 (UTC +04:00)

Qarabaşaq yarması necə bişirilməlidir? - 2 vacib qayda

Qarabaşaq yarması ən ideal pəhriz yeməyi hesab olunur. Ancaq bəzi hallarda bu yemək yüksək kalorili də hesab olunur. 

Lent.az xəbər verir ki, qarabaşaq yarmasını təhlükəli bir yeməyə çevirən iki ümumi səhvdən qaçmaq kifayətdir. Həmin səhvləri təqdim edirik: 

Qarabaşaq yarmasını südlə bişirmək

Bir çox yemək sevərlər südlü qarabaşaq yarmasını sevirlər. Bu yeməyin olduqca iştahaaçan və maraqlı dadı var. 

Ancaq arıqlamağı planlaşdıran insanlar südlə qarabaşaq bişirməməlidir. Belə olan halda onu adi su ilə bişirmək məsləhətdir. Bu vəziyyətdə yemək əlavə kalori almayacaq.

Qarabaşaq yarmasını duzlu bişirmək 

Ümumiyyətlə, bütün yeməkləri çalışıb az duzlu etmək lazımdır. Ancaq arıqlamağa çalışanlar buna xüsusilə diqqət etməlidirlər. Çünki çox duzlu qarabaşaq artıq çəki yarada bilər və həmçinin, sağlamlıq üçün zərərlidir. 

1 2 3 4 5 İDMAN XƏBƏRLƏRİ
# 13923

Oxşar yazılar

Hər gün balıq yemək olarm? - həkimlərdən CAVAB

Hər gün balıq yemək olarm? - həkimlərdən CAVAB

17 may 2025 , 15:58
Tərəvəz və göbələkli sobada bişmiş toyuq filesi -  RESEPT

Tərəvəz və göbələkli sobada bişmiş toyuq filesi - RESEPT

14 may 2025 , 14:52
Ən dadlı balqabaq çörəyinin  sirri: RESEPT

Ən dadlı balqabaq çörəyinin sirri: RESEPT

13 may 2025 , 15:10
Sezar salatının  büdcəyə uyğun RESEPTİ

Sezar salatının büdcəyə uyğun RESEPTİ

12 may 2025 , 13:57
Bişirilmədən hazırlanan bananlı tort: RESEPT

Bişirilmədən hazırlanan bananlı tort: RESEPT

9 may 2025 , 19:45
Çiyələk mürəbbəsini  belə hazırlayın: RESEPT

Çiyələk mürəbbəsini belə hazırlayın: RESEPT

8 may 2025 , 17:00
 Göyərtini   yeməyə nə zaman əlavə etmək olar?

Göyərtini yeməyə nə zaman əlavə etmək olar?

8 may 2025 , 12:07
Gürcü xaçapurisi belə hazırlanır -  RESEPT

Gürcü xaçapurisi belə hazırlanır - RESEPT

7 may 2025 , 17:42