Evdar qadınların kotlet bişirərkən ən çətinlik çəkdiyi mövzu onların bir-birinə ovuşmamasıdır. Kotletlər bəzən tavaya qoyulduqda parçalanırlar. Çox vaxt səbəb keyfiyyətsiz qiymə ətdir. Məsələn, ət çox sulu olarsa, onun bir-birinə ovuşması çətinləşəcək. Belə hallarda qiymənin bir-birinə yapışması üçün əlavə maddələr lazımdır.
Lent.az xəbər verir ki, bu vəziyyətdə ona un və ya irmik əlavə edə bilərsiniz.
Həmçinin, qıyılmış ətə çörək qırıntıları əlavə etməklə də problemli həll etmək olar. Ancaq bu zaman dərhal katletləri hazırlamağa çalışmayın. Kütlənin təxminən 20 dəqiqə dəmlənməsinə icazə verilməlidir. Qızartma zamanı kotletlərin dağılmasına səbəb olan digər səhv qiymənin yaxşı qarışdırılmamasıdır. Aşpazlar onu bişirməzdən əvvəl bir az soyuducuda saxlamağı məsləhət görürlər.
Kotletlərin iştahaaçan qalmasını istəyirsinizsə, o zaman onları una batıraraq qızartmağa çalışın. Onları yumurta ağı ilə də yağlaya bilərsiniz. Bu da yüngül bir qoruyucu təbəqə yaradacaq.