Kartof qaynatmaq çox asan yemək reseptlərindən biri ola bilər. Ancaq burada da bəzi nüanslar var. Məsələn, kartof tez-tez qaynadılır və püre halına gətirilir.
Lent.az xarici KİV-ə istinadən xəbər verir ki, əgər kartof püre üçün deyil, salat üçün bişirilirsə, bu problemə çevrilir.
Aşpaz Yuliya Arxipova deyir ki, kartof qaynadarkən çox bişməməsi üçün suya çörək soda əlavə etmək lazımdır. Nəticədə bu, mükəmməl qaynadılmış kartof əldə etməyə kömək edəcək. 1.5 kiloqram kartof üçün yarım çay qaşığı soda kifayətdir.
Eyni zamanda, süfrə sirkəsi (2 litr suya bir qaşıq) əlavə etmək də kartofun çox əzilməsinin qarşısını alır.