Kartof püresi bir çox şeyə uyğun gələn ən yaxşı yan yeməklərindən biridir. Ancaq onun hazırlanması prosesində diqqətli olmaq lazımdır.
Lent.az xəbər verir ki, bir çoxları kartof püresini hazırlayarkən ciddi səhvlərə yol verir. Bəs, bu səhvlər hansılardır?
Onları təqdim edirik:
İncə kəsimlər
Əlbəttə ki, kiçik parçalara kəsilmiş kartof daha sürətli bişirilir. Ancaq bunun bir mənfi tərəfi də var. Belə halda doğranmış kartofun toxuması sulu və doymamış olur. Ona görə də yeməkdən əvvəl kök yumrularını kifayət qədər böyük parçalara kəsin.
Yanlış bişirmə
Kartof pürenizin vahid bir tutarlılığa sahib olmasını istəyirsinizsə, kartofu soyuq suya qoyun və yalnız bundan sonra qaynadın.
Mətbəx alətləri
Qaynadılmış kartofu əzmək üçün blenderdən istifadə etmək məsləhət görülmür. Çünki bu zaman püre nişastalı və çox sərt olacaq.