Yeni il gecəsində süfrədə şirniyyat mütləqdir. Buna Napoleon tortunu misal göstərmək olar. Qat-qat xəmirdən hazırlanan bu tort bir az əziyyət tələb edir. Amma sonda dadı damağınızdan getmir.
Napoleon tortunun yaranma tarixi uzun illərə gedib çıxır. Bu tort 17-ci əsrdə hazırlanmağa başlayıb. "Milfeuille" kimi də tanınan "1000 vərəq" tortu da adlanır.
Uşaqlıqdan bəri hər kəsin sevimlisi olan bu tort reseptini təqdim edirik:
Lazım olan ərzaqlar:
Xəmir üçün
700 qram un
300 qram kərə yağı
150 ml stəkan su
Bir çimdik duz
Krem üçün
500 ml əridilmiş dondurma
250 qram şəkər
2 ədəd yumurta
4 ədəd yumurtanın sarısı
200 qram kərə yağı
Tort təxminən 1 günə hazırlanır. Əvvəlcə xəmir yayılmağa başlayır. Daha sonra qatların arasına krem çəkilir. Bacardıqca kremi tez-tez yox, asta-asta yayın. Bu tortun daha səliqəli olması üçün vacibdir. Krem tam xəmirə oturmalıdır. Hazırlandıqdan sonra tort soyuq otaqda bir neçə saat saxlanılmalıdır.