Qarpız yeməzdən əvvəl BELƏ YOXLAYIN
01 avqust 2024 14:47 (UTC +04:00)

Qarpız yeməzdən əvvəl BELƏ YOXLAYIN

Qarpız seçərkən sağlamlığınız üçün ölümcül bir səhv edə bilərsiniz. Bir qayda olaraq, zəhərlənmə qarpızın yetişməsini sürətləndirmək üçün istifadə olunan çox sayda kimyəvi maddələrə görə baş verir.

Lent.az xarici mətbuata istinadən xəbər verir ki, sağlamlığınızı riskə atmamaq üçün qarpızı yoxlamalısınız.

Bir stəkan və ya bankaya su tökün.

Əvvəlcədən kəsilmiş kiçik bir qarpız hissəsi qoyun. Təxminən yarım saat gözləyirik. Su çəhrayı rəng alırsa, bu, qarpızın keyfiyyətli olması deməkdir.

Amma su qəhvəyi və ya tünd qırmızıya çevrilərsə, o qarpızı yeməyin.

1 2 3 4 5 İDMAN XƏBƏRLƏRİ
# 9222
avatar

Arzu Qurbanlı

Oxşar yazılar