Düzgün və balanslı səhər yeməyi ürək sağlamlığı və çəki nəzarəti üçün çox vacibdir.
Lent.az-ın məlumatına görə, səhərlər yeyilən iki qida var ki, onlar ürəyə və belə zərər verə bilər.
Bunlardan biri şəkərli qidalardır. Səhər tez-tez yeyilən şəkərli qidaların tərkibində çoxlu miqdarda şəkər var. Bu da çəkinin artmasına və ürəyin qan damarlarının həddən artıq gərginləşməsinə səbəb olur. Üstəlik, lif olmaması səbəbindən, onlar toxluq hissini təmin edə bilməzlər. Bəzi taxıl bitkiləri daha sağlam olsa da, qidalanma etiketlərini yoxlamaq vacibdir.
Bişmiş məmulatları hər kəs çox sevir. Amma təəssüf ki, belə qidalar özlərində çəki artımına və ürək xəstəliyi riskinin artmasına kömək edən trans yağlar, şəkər və zərif un ehtiva edir.
Həkimlər səhər yeməyi üçün avokado və yumurta ilə tam taxıllı tost, meyvə, qoz-fındıq ilə yulaf əzməsi kimi qidaları tövsiyə edir.
Bu seçimlər davamlı enerji və sağlam qidalanmağı təmin edir.