Təzə tərəvəz və otlardan hazırlanan salatlar haqlı olaraq ən sağlam yemək növlərindən biri hesab olunur.
Lent.az xarici KİV-ə istinadən xəbər verir ki, lakin təəssüf ki, hər kəs hansı qidaların bir-biri ilə birləşdirəcəyini bilmir.
Bundan əlavə, yanlış birləşmələr bağırsaqlarda şişkinlik və ya hətta ağrılı hisslərə səbəb ola bilər.
Xiyarın pomidordan ayrı istehlak edilməli olduğunu xatırlamaq vacibdir, əks halda şişkinlik və qaz meydana gəlməsi təmin edilir. Buna görə də, onları bir qabda birləşdirməməlisiniz. Pomidor da çuğundur və ispanaqla qarışdırılmamalıdır.
Yanlış birləşmənin başqa bir nümunəsi lobya və noxud və ya lobya və digər bitkilərdir. Belə bir yemək həzm sisteminə zərbə vura bilər. Bu bitkilərin hər birini ayrı-ayrılıqda bolqar bibəri və ya pomidorla istifadə etmək yaxşıdır.
Kələm tərəvəzi ayrı bir yemək olmalıdır. Xüsusilə, balqabaq, badımcan və ya paxlalı bitkilərlə birləşdirilməməlidir.
Mütəxəssislər ən faydalı birləşmələrin adını çəkib. Beləliklə, pomidorla bir salatda bolqar bibəri, xiyar - turp və soğan ilə birləşdirmək faydalıdır. Kələm yerkökü, bibər və göyərti ilə, çuğundur, yerkökü, kartof (vinaigrette) ilə yaxşı gedir.